duminică, 15 noiembrie 2009

Un lucru important in viata:sa stii sa-ti alegi prietenii


De la fiecare persoana poti invata ceva:lucruri bune sau rele,dar inevitabil inveti.De la unii mai mult,de la altii mai putin.
Zilele acestea am realizat ca exista si oameni-animale si oameni-obiecte si oameni in adevaratul sens al cuvantului.Trebuie sa stii sa te porti cu fiecare categorie altfel, pentru ca daca ii tratezi la fel sunt mari sanse sa devii si tu animal,obiect si in mai putine cazuri om.
Omul-animal poate fi dragut la inceput,domestic dar cand te astepti mai putin te musca si realizezi ca e foarte salbatic.In cel mai bun caz nu te musca dar latra/avertizeaza.Pe acesti oameni trebuie sa ii tratezi nu cum te trateaza ei ci prin indiferenta/ignorare.De ce?Pentru ca daca cobori la nivelul lor risti sa nu te mai ridici:)). Sunt oameni fara respect,fara ratiune,care jignesc,care te ataca,care te-ar elimina cat mai repede.Legea junglei e foarte puternica la ei:cine e mai puternic supravietuieste.Si din pacate cei mai multi oameni sunt animale.
Omul-obiect e inofensiv.Unde il pui acolo sta,daca ii spui sa faca ceva face,daca il intrebi ceva tace.Problema e ca tot mai multi barbati/femei isi doresc sa aiba un iubit obiect.E foarte practic uneori,si nu-ti da batai de cap dar la un moment dat devii si tu obiect.Oamenii nu sunt facuti sa vorbeasca cu obiectele.De exemplu,daca vorbesti cu un scaun,esti si tu un obiect sau esti nebun,altfel n-ai vorbi.
Oamenii-oameni sunt o adevarata binecuvantare daca ii ai ca prieteni.Omul prin natura lui este superior oricarui animal,deoarece are ratiune,si nu primeaza instinctele.Stie sa respecte,sa comunice eficient,sa ajute la nevoie,sa fie demn de statutul pe care il are.Evident si oamenii au defectele lor,pentru ca nu au fost inzestrati cu perfectiune,dar poti realiza o prietenie frumoasa cu ei daca esti si tu la randul tau "om".
Un lucru foarte important in viata e sa ne alegem prieteni model,cu care ne identificam,care ne pot invata ceva util,care ne ajuta la nevoie.

4 comentarii:

Cachorro Louco spunea...

Diana : As pessoas que você conhece ,não podem ser transformadas em objetos ou animais porque assim perderão sua essência como seres humanos .Ninguém pode mudar ninguém ,as pessoas chegam ao mundo prontas e só se modificam se aluma coisa muito grave acontecer em suas vidas .
E a melhor de todas as coisas de um relacionamento é que a outra pessoa é diferente de você ,e com isso existe uma troca de informações que faz com que os dois parceiros ou namorados evoluam juntos .

Beijos

GOTTI spunea...

Diana....ce copil esti. Nu spun asta cu superioritate ci cu admiratie. gandesti destul de frumos insa realitatea e alta. Omul-om despre care vorbesti tu e atat de greu de gasit incat aproape ca nu exista. Oricare intre noi sufera unele transformari iar astazi nu va mai fi cu a fost ieri si maine cum va fi fost azi. cred ca cel mai bine e sa incerci sa te bucuri de clipa pentru ca in urmatoarea, schimbarea il va afecta si omul-om si il poate schimba in obiect sau animal (banii, conjuncturile, femeile/barbatii, locul de munca ce vad ca usor usor prin efectul corporatist ce stirbeste personalitatea, piticii verzi ce tropaie pe creier, orgoliile prostesti, etc ).eu iti recomand omul complex. ce e animal cand trebuie sa fie agresiv, omul obiect ce stie sa taca, si omul-om ce stie sa mangaie si sa spuna adevarul chiar si atunci cand doare. oricum mor dupa analogia ta. As mai avea multe de povestit insa cred ca tu nu ai timp de ascultat(citit). pups. pe curand

p.s.: apropo de poza asta...eu am avut ciobanesc german 15 ani...ne-am imprumutat reciproc temperamentul. fizic nu, ca el era frumos.

Anonim spunea...

"De ce?Pentru ca daca cobori la nivelul lor risti sa nu te mai ridici:))" Oare din ce motiv nu o sa te mai ridici?:))

Am obs. cum nu scapi in nici un post de "util". Oare dc?

lumina cerului spunea...

eu cred ca ar trebui sa ne comportam la fel cu toti oamenii, pentru ca prin faptul ca suntem superiori intelectual altor animale, avem abilitatea de a ne cobora la anumite nivele, de a urca cate un pic, de a ne ridica inapoi. defapt, jocul asta a vietii in asta consta. din cate vezi, boc merge la otv, unde se uita taranii care, nu generalizez acum, sunt cu crime de la ora 5 etc. de ce crezi ca se coboara jos? de ce crezi ca basescu face asta? nu-i plac deloc, dar nu sunt niste tampiti. sau daca sunt, sunt sfatuiti totusi de niste oameni cu cap. ignoranta nu poate sa aduca decat dusmani, iar in cazul in care ii aveai deja, tine-i aproape, ca sunt valorosi. nu-i ignora, manipuleaza-i.