marți, 1 septembrie 2009

Frica


Frica e cel mai negativ si distructiv sentiment care exista.Suna absurd stiu pentru ca avem tendinta sa ne gandim ca ura,invidia,gelozia,posesivitatea sunt cu mult mai daunatoare.Asa e,dar toate aceste stari apar din cauza fricii.
Cand uram pe cineva ne e frica de acel cineva,stim ca ne poate face rau.Altfel am fi indiferenti,nici n-am sti ca exista.
Din pacate cele mai multe persoane is dominate de sentimentul invidiei,unele fiind chiar la nivelul subconstientului.Invidia apare tot din teama de a nu fi depasit de cineva.Cand simti asta devii intradevar cu mult inferior fata de persoana care te invidiaza.
Gelozia iti otraveste mintea si te face sa actionezi ca un om fara ratiune,poate chiar ca un animal.Apare din teama de a pierde o persoana,din lipsa neincrederii in sine si in ceilalti.
Posesivitatea este egoismul intruchipat,mai bine zis frica de a nu imparti cu cineva un lucru,care poate nici nu-ti apartine.
Frica te poate transforma in ceva ce niciodata nu ti-ai imaginat.Trebuie sa o recunoastem si apoi sa o inlaturam,nu sa ne conformam.
Un om cu frica niciodata nu va cunoaste succesul,niciodata nu va fi cu adevarat fericit.

3 comentarii:

Cachorro Louco spunea...

Diana : Se você souber usar o medo a seu favor ,aumentará a sua segurança e o seu instinto de preservação.Sem medo você perde os limites daquilo qur pode ou não pode fazer .O medo às vezes é necessário para te fazer pensar ,e mudar sus ações .Ter medo não é bom ,mas usar o medo a seu favor é ótimo .Beijos

Eleonora Lisnic spunea...

Diana, corect observă prietenul nostru brazilian că instinctul de conservare este prietenul nostru. Totuşi, de cele mai multe ori, frica este un factor paralizant, ne împiedică să facem lucruri bune şi frumoase. Sunt de acord cu concluziile tale. Psihologii spun că oamenii agresivi sunt cei mai mari fricoşi.

Am scris cu mai mult timp în urmă că frica te împiedică să mergi înainte. Prin urmare, te împiedică chiar şi să te apropii de Dumnezeu.
Chiar Mântuitorul a îndemnat la eliberarea sentimentului de frică. „Nu te teme, turmă mică, că a ta este Împărăţia Cerurilor!”, a spus El. „Nu-ţi fie frică!”, i-a spus Sfîntului Apostol Petru, cand îl îndemna să păşească pe ape, iar într-un final, după Înviere, ne-a lăsat mesajul ”Îndrăzniţi, căci Eu am biruit Lumea!”. Dumnezeu ne vrea curajoşi.

După violenţele din aprilie, unii tineri din Chişinău recunoşteau pe bloguri că le este frică să iasă din casă - aveau impresia că sunt urmăriţi, iar în unele cazuri poate că era adevărat. Dacă doreşti, citeşte ce am scris atunci despre frică: http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2009/04/binele-invinge-prin-credinta-si-curaj.html
Numai bine!

Unknown spunea...

"una absurd stiu pentru ca avem tendinta sa ne gandim ca ura,invidia,gelozia,posesivitatea sunt cu mult mai daunatoare.Asa e,dar toate aceste stari apar din cauza fricii."
Exact! Sunt reactii la frica pe care o ai in tine. Vrei sa controlezi, sa schimbi, sa modifici putin exterior ca sa nu mai simti sentimentul in interior.

"Gelozia iti otraveste mintea si te face sa actionezi ca un om fara ratiune,poate chiar ca un animal."
Gelozia apare cand nu te iubesti si nu te accepti indeajuns pe tine.

"Frica te poate transforma in ceva ce niciodata nu ti-ai imaginat.Trebuie sa o recunoastem si apoi sa o inlaturam,nu sa ne conformam."
Nu poti sa o inlaturi. Frica e parte din tine. Apare deoarece nu te accepti 100% pe tine sau nu te iubesti 100% pe tine fara nici un motiv. Nu trebuie sa ai nevoie de motive, cand cauti motive inseamna ca nu te accepti 100% pe tine asa cum esti.

Toata lumea incearca sa inlature frica insa nu functioneaza. E logic sa ne izolam de ceea ce ne e frica insa nu functioneaza. Solutia e sa iei responsabilitate pt. emotiile tale.

Toate fricile pornesc din frica de moarte. Moartea ceva cu care te nasti. Esti programat sa mori din nastere.

Invata sa mori si astfel inveti sa traiesti. Sti ca zilele tale sunt numarate si o sa te bucuri 100% de fiecare moment acordat in viata aceasta.